konijnetenhaasetenZoals ook al vermeld onder het kopje 'Over ons' voerden wij Jazz volgens de BARF-methode ("Bones And Raw Food" of ook "Biologically Appropriate Raw Food"). Ik ben van mening dat dit de meest natuurlijke voeding voor de hond is. Ze gebruiken hun kaken en gebit waar het voor gemaakt is en daardoor blijft het gebit ook mooi schoon. Niet alleen produceren ze minder ontlasting (in tegenstelling tot brok, worden de meeste voedingstoffen verteerd) maar is het ook een stuk harder waardoor de kans op anaalklierverstopping heel klein wordt. Op www.barfplaats.nl of www.barf-natuurlijk.nl kun je alle info over vers voeren vinden, de voordelen, de nadelen en hoe je het beste kan overschakelen van brok naar vers. 

Jazz kreeg bijna elke dag iets anders en het was elke dag weer een feest voor haar als ze haar eten kreeg. Vaak kreeg ze karkassen (vleesbot) van verschillende dieren met spiervlees of orgaanvlees.

kipkarkaseten

pensetenGrote penslappen waren ook favoriet bij haar. Ze had er wat werk aan en was er even mee zoet. Het verorberen van karkassen en penslappen is soms vermoeiend maar daarna is het wel lekker uitbuiken. Helaas krijg ik Bliss niet aan de BARF, misschien komt het nog maar tot op heden wilt ze het niet. Rauw vlees en KVV vindt ze daarentegen heerlijk. 

 

 

Deel dit bericht via:
FaceBook  Twitter