jazzbijjwEen Oudduitse Herder ziet en hoort alles wat erin zijn omgeving gebeurt, er ontgaat hem werkelijk niets. Wanneer men hem zijn gang laat gaan dan zal hij alles inspecteren en er met zijn neus bovenop zitten, hij is erg nieuwsgierig. Wanneer zijn baas aan het klussen is, is hij haast niet bij hem weg te slaan. Met andere woorden, waar actie is, is hij te vinden. Van de andere kant gaat hij wel rustig liggen als er geen of weinig actie ontplooid wordt of wanneer zijn baas met dagelijkse terugkerende activiteiten bezig is.

Wanneer hij iets ziet bewegen dan wil hij er achter aan rennen. Dit is meer voor zijn plezier dan de drift om te gaan jagen. Dit kan men gemakkelijk beperken door hem hierin te sturen en door hem op te voeden. Wanneer hij met wild 'face to face' komt te staan, dan zal hij willen spelen.
Wanneer hij de geur van wild ruikt, wordt hij zichtbaar geprikkeld en zal het spoor willen gaan volgen, maar hij laat zich heel gemakkelijk terug roepen. Over het algemeen laat hij andere dieren met rust, kan er goed mee samenleven en kan hij prima loslopen in een gebied met wild.

 

 

Bron: Hondenmanieren, Oudduitse Herdershond editie juli-augustus 2011

Deel dit bericht via:
FaceBook  Twitter