22-07-2014:
Vandaag gaan we de vierde week in van die lekkere beren, hieronder een filmpje hoe ze lekker aan het spelen zijn, diegene die je niet ziet, hoor je wel het hardst, en dat is Angie's Zhiva, kreeg weer geen aandacht....

Vanmiddag gewogen en 3 wegen al 3 kg! en de andere 2 bijna. Niet normaal meer. Waar gaat dit heen. Dit gaan flinke jongens en meisjes worden....Over een paar dagen wil ik met bijvoeren gaan beginnen, lekker rauw vlees, Jazz wat gaan ontzien. Een aantal dagen geleden toen Jazz in de werpkist haar maaltijd aan het verorberen was, vlees uiteraard, werden Amigo en Angie's Zhiva behoorlijk nieuwsgierig, de neusjes gingen de lucht in en ze wilden er meer van weten. Ze probeerden maar om bij de etensbak te komen, maar ik hield ze steeds tegen en ze werden helemaal wild, zij wilden ook! Nee, nee nog maar even een weekje wachten, meneer en mevrouw ongeduld! Amigo is ook degene die steeds zijn plasje doet op de krant. Dit kan gewoon geen toeval meer zijn. Iedere keer als het etenstijd is, gaat hij eerst even op de krant plassen terwijl de andere als wilden op Jazz afstormen. Hij gaat eerst plassen...kan ie daarna des te meer drinken zeker. Angie's Zhiva en Ace heb ik het vanochtend ook zien doen. Ze zijn wel van de vlotte. Poepen deden ze ook al met 10 dagen zelf, hadden ze Jazz ook niet meer voor nodig... maar Jazz ruimt dat nog wel steeds op voor me, gelukkig :)

Vanmiddag hebben ze ook hun eerste ontworming gehad. Waren ze niet echt blij mee. Het was natuurlijk meteen een grote hoeveelheid die ik in hun bekjes moest spuiten, tja het gaat per kg lichaamsgewicht, dus dat ging niet echt van harte. Maar het is toch allemaal wel gelukt gelukkig. Eigenlijk is het schema van ontwormen: 2, 4, 6 en 8 weken en daarna met 12 weken, maar omdat ze ook al met 6 weken ingeënt gaan worden, vond ik het wat teveel van het goede in de 6e week, en ontwormen en inenten, vandaar dat ik voor dit schema heb gekozen. Nu zijn ze dus weer over 2 weken aan de beurt als ze 5 weken zijn. Foto's zijn vanmiddag in het zonnetje gemaakt.

23-07-2014:
In de namiddag weer met ze naar buiten geweest in de tuin. Ze gingen meteen weer piepen, alleen Amigo was niet onder de indruk, die ging meteen op onderzoek uit, zijn neus achterna. Het is ook wel een mannetje hoor. Zo ondernemend al, dat belooft wat! Na een minuut of 10 waren de anderen gelukkig weer stil en gingen toen ook op onderzoek en vielen daarna al snel in slaap. Ja, daar word je moe van, van al die nieuwe dingen. Het was aardig warm en toen ze weer wakker waren, heb ik een bak met water gepakt en hun voorpootjes erin gezet. Dit vonden ze volgens mij wel lekker en ze gingen zelfs nog wat drinken ervan!

24-07-2014:
Vandaag voor het eerst wat vlees gegeten. Ik had wat gemalen vlees overgoten met kokend water (en uiteraard laten afkoelen) voor ze neergezet. Nou, ze waren wild enthousiast! Het was maar een klein beetje dus toen het op was, begonnen ze luid te protesteren. Meer, meer! Wat vonden ze dat lekker zeg! En... ze hebben zichzelf helemaal niet vies gemaakt. Maar even rustig opbouwen en daarna mogen ze steeds meer gaan genieten van het verse vlees. Echt zo leuk om te zien. Vandaag ook weer in de tuin geweest en ze zijn er nu wel helemaal aan gewend. Lekker. Ik heb uiteraard foto's gemaakt, maar die komen nog...

25-07-2014:
Sinds gisteren 3 aanvaringen geweest tussen Ayla's Amber en Angie's Zhiva. Ze moeten nog leren om elkaar niet te hard te bijten bij het spelen. Soms gaat het wat te hard en meestal piepen ze dan wel, maar Ayla en Zhiva worden dan heel boos op elkaar. Jazz is steeds meteen tussenbeiden gekomen, mooi om te zien hoe ze dat regelt. Een aantal kiezen zijn nu ook al doorgekomen, wat gaat die ontwikkeling toch snel! Vandaag zijn ze heel wat zwaarder geworden, dat moet wel van het vlees zijn, ze hadden gisteren 2x een beetje gehad.

27-07-2014:
Gisteren lukte het wegen niet, ze waren veel te wild en te druk. Je kon goed merken dat het gisteren wat koeler was, ze waren meteen een stuk actiever. Vandaag liggen ze weer veel te slapen en ze hebben ook minder eetlust. Even spelen tussendoor en dan weer verder pitten in de schaduw in de tuin.

 

 

 

Deel dit bericht via:
FaceBook  Twitter