Klik op een foto voor een vergroting.

13-07-2016:
We gaan week 7 in, met andere woorden ze zijn vandaag 6 weken geworden. Sinds de geboorte zijn we alweer 6 weken verder, ongelofelijk, wat vliegt de tijd toch! Nog een weekje en dan vliegen de eerste 2 al uit. Pff, dat gaat weer moeilijk worden....moet er even nog niet aan denken en ga nog lekker van ze genieten zolang het nog kan.

We hadden vandaag de afspraak bij de dierenarts, hier een kwartiertje vandaan, voor de controle, inenten en chippen. Ze vonden het niet leuk en dat lieten ze merken ook. Ze zaten te piepen en Bruno's Eppo moest al na 5 minuten spugen, beetje maagzuur (gelukkig had ik ze nog geen 2e voeding van die ochtend gegeven). Daar aangekomen had ik 2 pups in mijn armen, Jan-Willem 1 en Melissa 1 en Bruno's Eppo liep 'gewoon' los mee door de automatische schuifdeuren naar binnen. Wat een geweldig gezicht was dat! Eenmaal in de behandelkamer liepen ze lekker rond te snuffelen. Ze vonden het heel interessant allemaal. De dierenarts zei dat het flinke beren waren en dat ze ze eerder op 7 a 8 weken had geschat. Ja, wie niet... Het inenten ging heel goed, daar had geen enkele pup last van. Bij het chippen waren de meiden het stoerst, die gaven geen kik, maar de jongens moesten toch een piepje laten horen. Typisch mannen... beetje aanstellen.
Ze zijn allemaal nagekeken en ze zijn allemaal gezond verklaard. Toen moesten ze nog gewogen worden. Dus de pups liepen achter ons aan uit de behandelkamer door de gang naar de wachtruimte waar de weegschaal stond. Echt fantastisch zoals ze door die kliniek aan het struinen waren! Helaas geen foto's hiervan omdat ze ondertussen gewogen werden en Melissa de gewichten noteerde en Jan-Willem en ik probeerden de boel een beetje bij elkaar te houden. Ze gingen alle kanten op, wat een chaotisch tafereel was dat, ze gingen alle behandelkamers binnen om even te kijken, het zijn ondernemende typetjes! Afijn, ze waren allemaal ruim boven de 6 kg! en Bruno's Eppo zelfs 6,8 kg! Mijn god, is dit een hondenpup of toch een berenpup? Toen weer met de hele handel terug, weer piepen natuurlijk en Bailey en Blue moesten na een minuut of tien bijna gelijktijdig spugen, ook dit was alleen maar maagzuur en toen we thuis waren moest Balou ook nog een beetje maagzuur kwijt. Na het plassen in de tuin zijn ze als een blok in slaap gevallen. Ze waren doodop van dit avontuur. Ik heb ze na anderhalf uur wakker gemaakt en eten gegeven. Het was iets van 700 gram vlees en het ging schoon op, ze waren helemaal uitgehongerd die arme kinderkes. Nu maar hopen dat ze niet ziek worden van de inenting. Ik heb nu ontwormingspillen van Milbemax mee voor de pups, dus hoeven ze volgende week niet aan die vervelende ontwormingspasta.

Vanochtend heb ik de knoop doorgehakt (wat ik zou doen als ze 6 weken zouden zijn) en heb ik voor Balou gekozen, zij mag blijven en gaat nu Bliss heten en Bailey gaat naar de familie Stolte en blijft Bailey heten, ze vonden het zo'n leuke naam :) Dat ik voor Balou heb gekozen is echt puur op gevoel. Ik vind Bailey veel mooier (ze is grauw en daar val ik op), ze heeft een hele mooie kleur en is ontzettend lief. Je zou denken: perfect toch? Maar ik heb geen klik met haar. Balou is zwart-zilver, is niet echt mijn kleur maar Balou zoekt me continu op net als Blue, alleen doet Balou dat al sinds ze een paar uur oud was. Na een voeding bij Jazz kroop ze steeds bij me op schoot, keer op keer, en dan zei ik steeds: "nee Baloutje, ik vind je lief maar ik moet je niet want je bent niet grauw". Maar ze had mij al uitgekozen denk ik, want ze is hier niet meer mee gestopt en dan is er geen ontkomen meer aan. Daarbij is ze ook zacht van karakter en ietwat onderdanig en dat moeten we net hebben met Jazz. Ik denk dat veel mensen verrast zullen zijn met deze keuze maar ik heb er een heel goed gevoel bij. We zullen zien wat de toekomst ons brengt....

15-7-2016:
Vandaag en gisteren waren de pups erg rustig, ze hebben veel geslapen en weinig gegeten voor hun doen. Op de momenten dat ze wakker waren hebben ze gelukkig wel lekker gespeeld. Als ze dat niet hadden gedaan had ik me toch wel zorgen gemaakt. Ik denk dat ze toch wel last hadden van de inenting. Vanavond daarentegen waren ze ontzettend druk, ze hebben bijna 2 uur aan een stuk gespeeld, ze werden alsmaar drukker en waren door het dolle heen. Ze zijn net in slaap gevallen (21.00 uur). Ze mochten ook vanavond met mij en Jazz 1 voor 1 door de tuin wandelen. Ze vonden het stuk voor stuk helemaal leuk en spannend tegelijk. Zo leuk om te zien, er ging weer een hele nieuwe wereld voor ze open.
Primeur voor vandaag: er staat 1 oortje omhoog, van degene die met alles het eerste is: Blue's Freyja, echt zo schattig om te zien.

17-7-2016:
Het was vandaag best een warme dag hier, de pups waren erg sloom dus heb ik het zwembadje maar weer tevoorschijn gehaald. Allemaal weer 1 voor 1 erin gezet om af te koelen, ze vonden het lekker en een beetje eng tegelijk, en het werkte wel want ze gingen meteen weer donderjagen. Sommige gingen op een gegeven moment zelf erin staan, alleen met de voorpoten, dat wel, maar het begin is er. Blue daarentegen vond het heerlijk in het water en sprong er achter elkaar in, ze werd echt helemaal dol! Prachtig, ik heb genoten en erg gelachen om die maffe kapriolen die ze uithaalde! Wat een portret is het toch. Vanavond zijn ze ook weer 1 voor 1 aan de riem door de tuin wezen wandelen en allemaal vinden ze dit helemaal te gek. Ze vinden het zo leuk dat ze niet meer het terras op willen, dus dat is iets minder... janken, piepen en springen tegen het hek. Ze zijn al bijna klaar voor de wijde wereld... Het lopen aan de riem gaat trouwens al best goed. Morgenochtend gaan we weer aan de wandel en gaan we hiervan foto's maken.

19-07-2016:
Gisteren hebben de pups hun 3e ontworming gekregen en ik heb nog geen wormen gezien in hun ontlasting of die van Jazz, maar dat zegt natuurlijk niet alles. Het was gisteren afzien voor de pups met die warmte en dat zal vandaag en morgen niet anders zijn. Het zwembadje staat er nu weer en af en toe zet ik ze er in om af te koelen en dan kunnen ze weer even spelen. Maar met die warmte houden ze zich het liefst rustig en dat is maar goed ook. Ze eten nu ietsjes minder, ze zitten nu op 2,5 kg vlees met zijn vijven op een dag! En tussendoor de grote maaltijden krijgen ze brokjes van Orijen, vinden ze ook allemaal lekker.
Gisteren en vanochtend hier aan de weg met ze geweest, de boer was met zo'n grote tractor het weiland aan het maaien. Het maakte op geen van allen indruk, ze hadden het veel te druk met snuffelen en de boel te ontdekken, af en toe keken ze op en gingen weer verder. Helemaal goed.
Ook hebben we weer met ze door de tuin gewandeld aan de riem en dat ging weer best aardig! Je kan wel merken dat ze klaar zijn voor een nieuwe uitdaging. Bailey gaat die morgen al aan. Morgenochtend wordt zij opgehaald, slik, dan al, ik zit nu al met een brok in mijn keel :( De tijd gaat veel te snel!!
 

 

Deel dit bericht via:
FaceBook  Twitter