Datum/aantal_weken         Omschrijving

31-03-2016

BrunoJazzAVandaag zit Jazz op de 16e dag van haar loopsheid en het ziet er naar uit dat ze er helemaal klaar voor is. We gaan op weg naar mooie lieve Bruno (Kameron from the Neverland Ranche) en Pauline (kennel From Luna Wolfskin). Er heeft een geslaagde dekking plaatsgevonden. Helaas hebben we geen nieuwe foto's van het stel kunnen maken, dus moeten we het maar met de oude doen...Voor het beste resultaat zou je nog een dekking moeten doen binnen 48 uur, maar door omstandigheden zat dat er weer niet in. Wederom laten we het aan het lot over en hopen dat het gelukt is. We gaan hard duimen!

14-04-2016: 2 weken

Jazz05052016a

 

Net als bij de vorige zwangerschap wordt Jazz met de dag slomer en slaapt ontzettend veel. En als ze wakker is, dan ligt ze maar wat voor zich uit te staren. Ook begint ze steeds meer gras te eten omdat ze vaak misselijk is. 

 

21-04-2016: 3 weken Jazz haar tepels zijn al flink roze geworden, groot waren ze al (nog van het zogen van de vorige keer). Haar buik voelt al behoorlijk gespannen aan. Ze heeft ook minder trek in eten en kan de hele dag wel slapen. Ook nu weer blijft ze steeds vaker stilstaan tijdens de wandelingen en staat dan dromerig voor zich uit te staren. Ze begint steeds meer tekenen van zwangerschap te vertonen. Ze gaat gelijk op met de vorige zwangerschap.......zou het?

29-04-2016: 4 weken

Jazz05052016b

Vanmiddag gaan we naar de dierenarts voor een dracht-echo. We hebben om 15.30 uur een afspraak staan. Wat duurt zo'n dag dan lang zeg!  Zo te voelen aan haar buik begin ik steeds meer overtuigd te raken dat Jazz zwanger is. Ik voel ook wat bobbeltjes...Ze zijn nu zo groot als een walnootje. Eindelijk is het dan zover. Jazz blijft dit keer erg relaxt liggen. En ja hoor, zodra de dierenarts het apparaat op haar buik legt, zien we meteen al een aantal pups dicht bijelkaar liggen. Ze is zwanger!! De vlag gaat uit! We zijn weer zo ontzettend blij! Kijk onze aanstaande trotse moeder.

05-05-2016: 5 weken

Jazz-05052016Jazz begint wat minder te slapen nu, en haar eetlust is ook weer teruggekomen. Haar buik begint lekker te groeien. Ze was wat kwieker geworden maar door de warmte houdt ze zich gelukkig erg rustig. Gelukkig blijft ze nog wel erg nieuwsgierig en blijft op jacht naar muizen en/of konijnen. Maar helaas voor haar mag ze niet los zodat ze geen gekke kapriolen kan uithalen.

12-05-2016: 6 weken

Het is vandaag de 43e dag, de pups zijn nu volledig ontwikkeld, het geslacht is bepaald en ze hoeven nu alleen nog maar te groeien. Jazz haar buik groeit ook gestaag! Het schommelt al aardig heen weer tijdens het lopen. 2 weken geleden was ze 1 kg aangekomen, nu 2 weken later is ze 4 kg aangekomen! Maar door de warmte (waar ze veel last van heeft) ligt ze alleen maar te slapen en buiten is ze niet vooruit te branden, dus zijn de wandelingen korter en langzamer. Alleen 's morgens om 5.45 uur, als het nog lekker fris is, is ze behoorlijk kwiek en zou ze nog wel achter de konijnen aan willen gaan, maar helaas voor haar zit ze dan aan de flexlijn. Drukke honden wil ze ook niet meer in haar buurt hebben, die snauwt ze dan ook weg, net als bij de vorige zwangerschap. Van het weekend gaan we de werpkist maar weer tevoorschijn halen, dan kan ze daar vast aan wennen.

Jazz6weken11052016aJazz6weken11052016

19-05-2016: 7 weken

Jan-Willem heeft afgelopen zondag de werpkist in elkaar gezet en deze staat nu weer in de huiskamer. Jazz vond het helemaal geweldig, ze ging er meteen in liggen. De kat wil er af en toe ook in, maar dan komt Jazz er direct aan en gaat dan gauw erin liggen, net of ze zeggen wil: nee Birdy dat is mijn plekkie.
Nu het koeler is, is Jazz ietsjes kwieker, maar meer dan een half uurtje wandelen wil ze niet meer. Ook wil ze niet meer spelen. Dat worden nog 2 lange weken voor haar. Ik heb niet het idee dat haar buik zo gegroeid is maar misschien begin ik er aan te wennen, dat kan ook. Ze is toch weer 1,5 kg aangekomen deze week. Ik heb vanmiddag haar tepels alvast schoongewassen en je ziet dat het haar op de buik en rondom de tepels dunner wordt, ook begint de melkproductie op gang te komen. De voorbereidingen zijn in gang gezet. Wat ook zo gaaf is dat ik vandaag de pups heb voelen bewegen! Geweldig! 
Jazz19052016Jazz15052016

23-05-2016: 7 1/2 week

Even een tussen up-date. Jazz is nu 7 en een halve week zwanger en is precies 7 en een halve kg aangekomen. Ze krijgt uiteraard wel wat meer en verdeeld over 4 maaltijden per dag, grote hoeveelheden kan ze niet meer aan. I.p.v. karkassen krijgt ze sinds 2 weken gemalen compleet vlees en puppybrokken van Orijen. Ze heeft krachtvoer nodig voor de snelgroeiende pups. 

Verleden week was ik vergeten te melden dat Jazz rond de 43e dag vreselijk aan de diarree was en ik begreep er niets van hoe dat nu zo ineens kon. Ze had niets verkeerds gegeten en was ook niet ziek, ze bleef gewoon lekker dooreten. Maar nu lees ik net dat de baarmoederhoorns rond die tijd zich ontvouwen en die drukken dan tegen de darmen aan en die kunnen dan overprikkeld raken voor 1 a 2 dagen :( Het lichaam moet zich nog aanpassen aan de nieuwe situatie. Ook weer verklaard. Bij haar vorige zwangerschap had ze hier trouwens helemaal geen last van. 

26-05-2016: 8 weken

Jazz26052016buik              Jazz26052016

Als het goed is, gaan we de laatste week in. Het begint nu spannend te worden! Haar melkklieren zijn nu enorm opgezwollen, het lijken wel uiers, zie de foto hierboven. Als ze in een rustig drafje gaat lopen, hoor je ze steeds tegen elkaar aan klappen, echt een raar gehoor. Ik heb de haren rondom de tepels en op de buik een beetje weggeknipt, dat is voor Jazz wat makkelijker schoon te houden en voor de pups natuurlijk ook. Daar is ze trouwens heel druk mee, met zich poetsen, ze poetst wat af op een dag! Het wandelen wordt steeds zwaarder voor Jazz, logisch ook, ze weegt nu 45,7 kg met een buikomvang van 96cm, en zelf is ze echt niet dik. We lopen evengoed 4x op een dag een half uurtje, in slow-motion en ze staat vaak even stil, dat dan weer wel. Op de foto hieronder zie je ook hoe vermoeid ze kijkt :( de laatste loodjes..

Jazz26052016a         Jazz26052016b

 

28-05-2016: 59e dag

Het is vandaag de 59e dag, als de pups nu geboren zouden worden zijn ze in ieder geval levensvatbaar. Jazz had het gisteren en vooral vandaag erg zwaar, waarschijnlijk doordat het weer wat warmer is geworden. Vandaag had ze heel weinig zin om te gaan lopen. Even naar het uitlaatveld (nog geen 2 minuten lopen) en ze vond het wel weer genoeg, ze gaat dan weer zitten en kijkt wat om zich heen. Haar speelkameraadje Odie (goldenretriever) kwam naar haar idee iets te enthousiast op haar af en die werd heel boos afgesnauwd, daar had ze echt geen zin in. Ze eet nu steeds vaker gras, waarschijnlijk omdat ze toch wat meer last krijgt van haar maag en/of darmen, ook moet ze nu steeds vaker plassen. De pups worden niet alleen groter maar worden ook steeds beweeglijker, dus daar zal ze ongetwijfeld last van hebben. Het liefst ligt ze nu in haar werpkist, dat is nu echt haar plek geworden.

Jazz28052016         Jazz28052016a

29-05-2016: 60e dag

 Jazz29052016      Jazz29052016a

Jazz weet gewoon af en toe niet meer hoe ze moet gaan liggen. Het opstaan en liggen gaat al een poosje kreunend en steunend. Het valt allemaal niet mee... Eten gaat nog wel steeds goed. Kleine porties verdeeld over 4 maaltijden. Vannacht heb ik beneden geslapen (net als de komende nachten deze week) zodat ze me wakker kan maken wanneer het zover is. Vanmiddag op het uitlaatveld heeft ze nog met me gespeeld en ze moest nog zonodig even een kraai wegjagen, ze had er zowaar weer zin in! Maar al snel daarna ging ze maar weer liggen uitrusten. Dan hebben die vaders het toch maar een stuk makkelijker! Kijk die Bruno eens gaan, die heeft nergens last van hoor :)

Bruno24052016a   Bruno24052016

30-05-2016: 61e dag

Jazz30052016        Jazz30052016a

Het wordt met de dag spannender. Jazz was vannacht erg onrustig, hijgen, heen en weer lopen maar ze had nog geen weeën. Volgens mij begint ze het nu aardig zat te worden. Vanochtend (net als alle ochtenden eigenlijk) was ze weer lekker fris en fruitig en druk bezig met d'r neus achterna te lopen. Er lopen hier geregeld wilde konijnen/hazen, herten en vossen op het uitlaatveld en zo 's morgensvroeg zijn de sporen nog vers. Als ze dat ruikt, wordt ze helemaal druk en gaat ze steeds harder lopen. Ik ben dan ook wel genoodzaakt om haar aan de flexlijn te houden want als ze een konijn of een hert ziet, dan sprint ze er achteraan. Met misschien alle gevolgen van dien, dat is de natuur zou je kunnen zeggen, maar ik neem liever geen risico's met Jazz en haar pups.JazzBirdy30052016 

En maar wachten.....

31-05-2016: 62e dag 11.00 uur

Jazz31052016

We hebben weer een onrustige avond/nacht gehad. We gingen om 00.30 uur slapen en ik ben een uurtje later weer opgestaan om te kijken, maar ze lag heerlijk te slapen en had geen weeën. Dus maar weer verder slapen. Toen maakte ze me om 3.00 uur wakker, ze wilde naar buiten en ze moest erg nodig plassen. Om 5.30 uur ben ik weer opgestaan en haar eten gegeven maar dat wilde ze niet. Toen zijn we maar naar buiten gegaan en ze begon meteen weer gras te eten en ze moest vrij snel daarna spugen. Vlak daarop heeft ze een aantal keren dunne ontlasting gehad. Net ook weer, ze is het aardig aan het leegmaken, en eten wil ze ook nog steeds niet. Dus het rommelt wel....zal het vandaag gaan gebeuren? Of wordt het toch morgen of overmorgen....De spullen liggen in ieder geval al klaar.

15.00 uur

Jazz31052016a                                               Jazz31052016b

Jazz is begin van de middag lekker gaan slapen en ik heb haar voorbeeld maar gevolgd :) even wat slaap inhalen en krachten opdoen voor wat komen gaat. Net weer even buiten geweest en ze ging meteen weer gras eten en zich ontlasten. Eten wil ze nog steeds niet. Toen we weer thuis waren, dook ze meteen achter de vuilnisbak de bosjes in, ze wilde daar een nest maken. Nou... dat gaan we maar niet doen Jazz, we gaan gewoon weer lekker naar binnen. Ze is nu ook weer erg onrustig, ze weet niet hoe ze moet liggen en ligt maar te hijgen. De pups zijn ook erg bewegelijk, het lijkt wel of ze de uitgang proberen te vinden...

Jazz31052016c                                 Jazz31052016d

19.00 uur

 

Jazz31052016g

Die Jazz houdt het wel spannend zeg! Ze heeft een veel langere aanloop nodig dan de vorige keer, toen kwam het op als poepen. Nu heeft ze het een stuk zwaarder. Zo zie je maar, elke zwangerschap is weer anders. Ze is wel zielig hoor, ik heb met haar te doen, mijn arme meis. Wij moeders weten er alles van. Eten wilt ze ook nog steeds niet en drinken een heel klein beetje, ik heb er maar druivensuiker doorheen gedaan. Dan krijgt ze toch nog een beetje energie. Ze gaat nu weer liggen slapen na al dat gehijg. Zal het dan toch de 63e dag worden net als 2 jaar geleden? Zo ziet het er het wel naar uit.

Jazz31052016f Jazz31052016e

23.00 uur

Er valt eigenlijk weinig te melden, behalve dat Jazz steeds een puinhoop maakt van haar 'nest'. Het instinct komt naar boven om een eigen hol te gaan graven en alles. Het zal sowieso wederom een onrustig nachtje worden...

Jazz31052016i                Jazz31052016h

01-06-2016: 63e dag

5.30 uur

Vannacht tegen 3.00 uur maakte Jazz me wakker voor de sanitaire stop en om 5.00 uur maakte ze me weer wakker, ze was zich helemaal een ongeluk aan het graven in haar werpkist en een half uurtje later brak haar water....het gaat beginnen!

16.00 uur

Sorry voor deze hele late up-date! Ik weet dat jullie het allemaal in spanning afwachten en meeleven maar Jazz hield het ook nu weer heel spannend! Zo voorspoedig als het in de ochtend ging (tussen 7.40 uur en 8.25 uur kreeg ze 3 pups) zo moeizaam ging het daarna. Ze heeft na de 3e een hele poos niets gedaan en toen ze eenmaal begon, ging het allemaal heel moeizaam, pas om 14.45 uur kwam de 4e, echt een hele grote muiter! Daar had ze het flink moeilijk mee. Ze maakt er wel een marathon van zeg! Pfff, ben ondertussen al op van de zenuwen, maar ik mag niet mopperen, Jazz is degene die het pas zwaar heeft. Maar zenuwslopend is het wel! Volgens mij is ze nog niet klaar maar ze ligt nu te slapen. We zien straks wel weer. Het uitgebreide verslag komt nog, wordt vervolgd....

pups01062016apups01062016

19.00 uur

Om 18.00 uur is er weer een kanjer bij gekomen...

22.00 uur

Het ziet er naar uit dat Jazz toch wel klaar is, morgen zal ik het verslag van de bevalling in het drachtboek plaatsen. Ben nu toch wel een beetje op...

pups01062016b

verslag bevalling:

De eerste die geboren werd was een donkergrauw teefje van 560 gram (roze lintje) en dat deed Jazz staand, net als bij de andere pups trouwens. 20 minuten later kwam het volgende teefje, ook weer een donkergrauwe van 550 gram (groen lintje), ik dacht nog: zo dat zijn flinkerds. Toen kwam het derde teefje 25 minuten later en dit is een zwart-bruine van 595 gram (geel lintje). Het liep lekker zo maar ze stopte en nam een pauze van 2 en een half uur, even slapen en uitrusten. Maar daarna had ze af en toe persweeën en dat stopte steeds weer, soms voor een half uur en dan weer een uur. Ik heb toen de dierenarts gebeld en de assistent zou het met de dierenarts overleggen om haar een weeënopwekkend middel te geven. Maar ik werd pas een uur later teruggebeld en in die tussentijd was Jazz alweer bezig. Ik kon al wel voelen dat het om een hele grote pup ging. En net op het moment dat de dierenarts belde, liep Jazz met een pup er half uit in de huiskamer..... lastig telefoneren zo.
Ik heb het afgekapt want het kwam er toch op neer dat we dan langs moesten komen en ze zei dat de weeën wel zouden komen omdat de pups bij haar drinken en dat is dan ook weer weeënopwekkend. Afijn ik heb Jazz nog kunnen helpen en de pup op kunnen vangen midden in de huiskamer. Het was een flinke muiter van een reu, ook weer een zwart-bruine van 635 gram! (d.blauw lintje). Ook hij ging meteen drinken bij Jazz. Jazz was ondertussen wel erg moe geworden want het uitdrijven van die grote pups kost heel veel kracht. Dus weer maar een pauze en na lang persen kwam er weer een grote reu van 610 gram (l.blauw lintje), en het ziet er naar uit dat het een zilvergrauwe is, zo bijzonder! Al met al is het gelukkig goed gegaan en zijn er geen nare dingen gebeurd. Jazz, je hebt het toch maar weer geflikt! Goed gedaan hoor. Met Jazz gaat het goed en ze ligt de pups maar te poetsen. Ze is een heel lieve zorgzame moeder. 

pups02062016pups02062016a

 

 

Deel dit bericht via:
FaceBook  Twitter