06-08-2014:
We zitten al weer in week 6. Door alle drukte van vorige week is er in week 5 geen filmpje geplaatst, maar gisteren is er een klein stukje gefilmd hoe er een eenvoudige doch voedzame maaltijd wordt genuttigd (nee hoor, het is nu alleen nog maar om mee te spelen en te kauwen).  Ook in dit filmpje heeft Angie's Zhiva het gepresteerd om buiten beeld te blijven, maar we maken vandaag of morgen een extra filmpje en dan komen ze echt allemaal in beeld. 

Het wegen gaat ook steeds moeizamer, eergisteren zaten er al 3 boven de 5 kg en mijn huishoudweegschaal gaat maar tot 5 kg.....Nou ja, als we volgende week bij de dierenarts zijn, als ze 6 weken zijn, kunnen ze allemaal op de weegschaal.

Hoewel er een stofzuiger in beeld komt wil het niet zeggen dat we de tuin proberen stofvrij te houden (nou ja, een klein beetje dan), maar ze wel te laten wennen aan de grootste herriemaker in een huishouden. Bij de overburen waren ze gisteren flink aan het klussen. Zagen, timmeren en schuren en dat maakte behoorlijk wat lawaai. Heel in het begin schrokken ze een beetje maar al snel waren ze er aan gewend.

Gisteren hebben ze weer een ontworming gehad en dat was een flinke hoeveelheid die ze moesten innemen. Maar het is allemaal weer gelukt. Vandaag hadden ze wat kippennekken gehad om mee te spelen en ze zaten dan ook achter elkaar aan om het van elkaar af te pakken. Sommige gingen er lekker op kauwen en Amigo's Scruffy heeft het gepresteerd na er een tijdje op gekauwd te hebben, om 'm op te eten! Snelle jongen die Scruffy! Helaas heb ik van Aimee's Jazz geen foto's vandaag en gisteren kunnen maken omdat het toch weer slechter met haar pootje gaat en daardoor heeft ze er niet veel zin in. Ter compensatie heb ik wat foto's van 4 augustus van haar erop gezet.

08-08-2014:
Vandaag zou ik de uitslag te horen krijgen van de orthopeed en radioloog van de röntgenfoto's die gisteren gemaakt zijn. De orthopeed kon gelukkig niets bijzonders aan het schoudertje zien maar de radioloog wilde de originele foto's hebben en niet de foto's die via de mail waren verstuurd. Dus helaas weer afwachten tot maandag of dinsdag :( We gaan maar weer flink duimen. Gelukkig was ze vandaag wel heel actief en speels, af en toe een dolle stier die ik rustig moest zien te houden, pff, dat valt ook niet mee, de pijnstilling werkt misschien een beetje te goed?

09-08-2014:
Vandaag hebben ze platgeslagen kippennekjes gekregen, nou, dat vonden ze echt een traktatie, het lijkt wel of ze dat liever hebben dan het gemalen vlees. Kunnen ze lekker hun kaken en hun kiezen gebruiken. Ook zit er veel calcium in kippennekjes, dus is het ook heel goed voor hun botten. Als ze teveel van dit calcium binnenkrijgen, kan het lichaam dit weer afscheiden. Dit is met het calcium wat in brokken zit (=bewerkt en verhit) niet het geval en hoopt het zich op in het lichaam met alle gevolgen van dien.

10-08-2014:
Gisteren en vandaag weer bezoek gehad van twee toekomstige baasjes. Joy het nieuwe baasje van Ace is zo blij met Ace dat ze een overheerlijke appeltaart had meegebracht, wat een verwennerij! Nou, het heeft gesmaakt hoor!

In de nacht van zaterdag op zondag werd hier vuurwerk afgestoken rond middernacht hier zo'n 150 meter vandaan om de Santpoortse Feestweek af te sluiten. Zo kwart voor 12 had ik ze wakker gemaakt en lekker laten spelen in de huiskamer met Jazz. Toen de knallen kwamen hadden ze het niet eens in de gaten. Ik heb nog het raam wijd open gezet maar ze gingen gewoon door waar ze mee bezig waren....spelen dus. Helemaal goed. Vanmiddag hadden ze ineens een stortbui te pakken in de tuin, vonden ze niet leuk. Ik ook niet, we waren doorweekt. Daarna waren ze helemaal hyper geworden, ze gingen als dolle stieren door het huis. Wat een heerlijk stel mafkezen.

 

Deel dit bericht via:
FaceBook  Twitter