19-08-2014:
Vandaag zijn ze 7 weken geworden en gaan we de 8e week (de laatste) in. Poehee, wat gaat dit toch snel. De eerste is vandaag al uitgevlogen, onze Angie's Zhiva. Het afscheid nemen viel niet mee. Ik had me nog zo voorgenomen om niet te gaan huilen maar op het laatste moment kwamen de tranen toch. Ik weet dat ze het supergoed gaat krijgen bij haar nieuwe baasjes, daar hoef ik me geen zorgen over te maken. Maar toch, ze heeft net als de rest een speciaal plekje in mijn hart veroverd. Ik mis die dondersteen nu al...de roedel is niet compleet. Gelukkig heeft Jazz er niets van, die heeft volgens mij helemaal niks in de gaten dat er 1 mist....vreemd. De familie Das is superblij met Zhiva en hadden een mooi boeket voor me meegenomen voor alle goede zorgen. Echt lief. En door alle emoties was ik vergeten een foto te maken van het afscheid en dat had ik ze kort na hun vertrek ge-whatsappt en toen zijn ze meteen omgedraaid en teruggekomen voor de foto!!! Geweldig, nogmaals bedankt Joyce en Harold! Heel veel geluk en plezier met Zhiva en dat jullie nog lang van haar mogen genieten!

Gisteren heb ik nestcontrole gehad van de vereniging DHCN. Die mevrouw was enorm verbaasd hoe groot en zwaar de puppen zijn. Ze bleef het maar zeggen, maar ja wat wil je, ze krijgen ook wel het beste voer wat er is. Met zijn vijven aten ze al 2 tot 2,5 kg vlees, nu met z'n viertjes zal het rond de 2 kg zijn. Ayla en Scruffy wegen al ruim 7,5 kg! Ace zit tegen de 7 kg aan en kleine Jazzy tegen de 6,5 kg. Ook bleef ze maar zeggen hoe mooi ze zijn met al die verschillende kleuren. Dan krijg je toch wel het gevoel dat je het goed doet.

Vanmiddag hebben ze weer een ontworming gekregen, nu maar hopen dat ze net als de voorgaande keren er geen last van zullen krijgen. Vandaag heb ik ze alle vier tegelijk uitgelaten, wat was dat mooi om te zien, zo bij elkaar. Volgende keren toch maar weer 2 om 2, het was toch wel wat lastig met 1 die zijn ogen achterna wil gaan en de anderen hun neuzen.

21-08-2014:
Ze hebben gelukkig wederom geen last gehad van de ontworming, totaal geen probleem. Vanochtend eerst 2 om 2 een blokje om geweest (zoals elke ochtend) en vanmiddag bezoek gehad en later zijn we naar Welkoop (tuincentrum) geweest. Druk schema dus. Ze vonden het helemaal geweldig. Ze liepen daar rond of ze nooit anders gedaan hebben. Wat zijn ze toch geweldig! De schuifdeuren vonden ze niet eng en de karretjes waren alleen maar interessant, en mensen vinden ze sowieso leuk. Ze hebben het weer super gedaan. En dit is wat ze willen, op onderzoek uit, de wereld ontdekken, hier in huis en de tuin beginnen ze elkaar steeds meer in de haren te vliegen. Het is echt tijd om uit te vliegen, ze moeten verder....

22-08-2014:
Vanochtend evengoed met ze de straat op geweest ondanks de regen, ze wilden zo graag! Ach ja, daar moeten ze ook aan wennen, straks zullen ze steeds wel moeten door die regen in dit kikkerlandje, maar ze hadden er niet veel van. Ik dacht net laat ik in de tuin de regenplassen wegvegen, nou ik kan je vertellen dat dat dus niet gaat met 4 puppen om je heen. Ze hingen constant aan mijn bezem. Wat een heerlijke beesten zijn het toch. Laatste dagje alweer... het moment van afscheid nemen komt steeds dichterbij....vreselijk.

24-08-2014:
Gisteren heb ik afscheid moeten nemen van mijn lieve puppenkindjes. Het viel me heel zwaar. Terwijl het voor de nieuwe baasjes een hele heuglijke dag was, was het voor mij een heel droevige dag. Ik heb heel wat traantjes moeten laten. Dit viel me toch een stuk zwaarder dan ik van te voren had ingeschat. Ook voor Jazz viel het niet mee, ze heeft ze gezocht en liep steeds te piepen, vandaag toch ook weer, steeds als we thuis komen mist ze ze....en ik ook. Wat is het stil in huis!!

Zoals ik al zei was het voor de nieuwe baasjes een heuglijke dag, ze waren dolblij met hun schatjes en lieten dat dan ook stuk voor stuk blijken! Iedereen had cadeautjes voor me meegenomen, uit dankbaarheid en waardering. Leuke kaarten met lieve woorden. Ik vind dit zo geweldig en zo lief. Het doet me echt erg goed!

Ik weet dat ze het allemaal heel goed hebben met hele liefdevolle baasjes en dat is voor mij een hele troost. Ook heb ik gisteren en vandaag alweer updates ontvangen van alle baasjes hoe het met ze gaat. En ze doen het allemaal goed, de 1 zelfs nog beter dan de ander. Ze zijn geweldig. Ik ben zo ontzettend trots op mijn kanjers. Dit nest heeft al mijn verwachtingen overtroffen, het zijn allemaal vrije, nieuwsgierige, ondernemende, flinke en (al zeg ik het zelf) hele mooie puppy's!!  Ze zijn in 1 woord: fantastisch! Ik wens jullie allemaal heel veel geluk en plezier toe met ze en dat jullie heel lang mogen genieten van jullie kanjers!

 

Deel dit bericht via:
FaceBook  Twitter