Dit is de 3e week. Klik op een foto voor een vergroting.

15-06-2016:
Ze zijn alweer 2 weken oud, die dikke buikschuivertjes. Vandaag gewogen en ze wegen nu allemaal 2 kg of iets meer. Ze proberen nu steeds meer op hun pootjes te lopen maar meestal na 2 of 3 stappen vallen ze weer om. Gelukkig kunnen ze wel tegen een stootje! Ze zitten rondom in de airbags... Zo'n koddig gezicht.
De oogjes zijn nu open en ze kijken wazig de wereld in. Ze krijgen steeds lievere koppies, echte hondjes worden het al. Ze beginnen ook al een beetje met je handen te spelen en in elkaars poten te happen. Vanaf nu gaat het steeds leuker worden! Heerlijk, het is genieten met ze. Met Jazz gaat het ook helemaal geweldig, die geniet ook met volle teugen van haar kinderen.

Vandaag heb ik onderstaand filmpje gemaakt. Er waren er 3 bezig aan de goede kant, 2 hadden zich achter Jazz verstopt.

18-06-2016:
Ze worden steeds actiever en gaan steeds meer met elkaar spelen, echt zo leuk! Blue en Bruno kunnen sinds eergisteren al zelf plassen. De kleedjes heb ik dus maar opgeruimd want dat is niet meer te doen, het zijn beste grote plassen die ze doen! Kranten en weggooi-onderleggers liggen er nu. Alleen ze begonnen net lekker stevig op hun pootjes te lopen en nu glijden ze iedere keer weer uit. :(  Ik heb alweer de nageltjes moeten knippen, dat groeit ook lekker door. Morgen krijgen ze de ontwormingspasta, dat gaan ze niet leuk vinden....

19-06-2016:
Vanochtend hebben ze de ontwormingspasta gekregen, ik zag er erg tegenop, maar wat moet dat moet. Ik ben begonnen met Bruno, ik schatte hem het gemakkelijkst in en dat was ook zo. Hij was heel easy going en het ging heel gemakkelijk naar binnen, hij leek het wel lekker te vinden, gekke Bruno ;) Daarna was Bruce aan de beurt, die stribbelde wel wat tegen maar het was wel te doen. Toen Blue en Bailey, en dat ging vrij goed. En tja, toen was Balou aan de beurt en die werd echt heel boos, hield haar kaken stijf op elkaar en zat maar te grommen, een dametje met pit! Uiteindelijk is het gelukt om het bij haar naar binnen te krijgen maar het viel niet mee. Gelukkig is het allemaal goed gegaan en niemand heeft zich verslikt. Ik ben benieuwd of ze er nog last van zullen krijgen morgen, maar ik denk het eigenlijk niet. Het vorige nest heeft er ook nooit last van gehad. Waarschijnlijk hebben ze hun gewicht mee. Terwijl ik met Balou in de weer was, zag Blue haar kans om uit de werpkist te klauteren en zat ineens gezellig bij Jazz voor de werpkist. Het is een vlotte tante. Plassen doen ze nu allemaal zelf maar Jazz wilt nog steeds graag helpen. De tandjes in de bovenkaak beginnen nu ook door te komen, arme Jazz...

 

20-06-2016:
De pups hebben gelukkig totaal geen last gehad van de ontworming, daar ging ik eigenlijk ook wel van uit, maar je weet maar nooit. Ze worden per dag steeds ondernemender. Ze kunnen nu ook uit de werpkist klauteren als de klep openstaat, dus die moet nu dicht. Alleen moet ie dan steeds weer open en dicht gedaan worden voor Jazz. Als ik dat niet doe, bezeert ze zich aan de rand (met die hanguiers). Dus ga ik er 's nachts maar weer even uit om Jazz er bij te laten. Toen ik gisteren de werpkist ging verschonen had ik ze op het kleed voor de werpkist gezet en toen gingen ze aan de wandel de gladde vloer op. Ze begonnen meteen te piepen, die vreemde geur vonden ze maar niets. Balou ging de andere kant op, op het strookje marmoleum onder de verwarming. Alleen reageerde zij niet met gepiep, maar begon heel stoer te grommen en te blaffen. Pittig meisje hoor!

Deel dit bericht via:
FaceBook  Twitter