Klik op een foto voor een vergroting

22-05-2018:
Wat vliegt de tijd, de pups zijn alweer 3 weken oud en we gaan nu week 4 in van hun prille leventje. Het is ongelofelijk hoe hard de ontwikkeling gaat vanaf de 3e week. Het zijn al echte hondjes die elkaar uitdagen om te spelen, maar niet alleen elkaar maar ook moeders en mij ook uiteraard, echt superleuk. Ze wegen nu rond de 3 kg, dat is niet mis en zelfs Bliss is sinds haar bevalling anderhalve kilo aangekomen, dus ze komt niets te kort! De doodligstangen hadden we verleden week al moeten verwijderen want ze kwamen er steeds onder vast te zitten wat een hoop boos gegrom teweegbracht. Het is machtig mooi om te zien hoe brutaal ze worden, ze bijten Bliss in haar snuit en wangen en Bliss doet dat heel zachtjes bij hen terug, echt zo lief. Daar kan je naar blijven kijken.

24-05-2018:
Gisteren zijn ze voor het eerst even naar buiten geweest. Dat was heel spannend voor ze, zo buiten het veilige nest. In de eerste instantie vond Caesar het maar niks buiten en wilde meteen weer naar binnen. Maar al vrij snel was hij al gewend in de buurt van zijn mamsie. Ciara daarentegen was heel nieuwsgierig en ging meteen op onderzoek uit. De rest bleef in de buurt bij Bliss. Op een gegeven moment deden ze hun eerste voorzichtige stapjes om daarna lekker bij mama te drinken, want na al die nieuwe indrukken krijg je best honger!

27-05-2018:
Eergisteren hebben de boevies voor het eerst vlees gegeten (gemalen vlees met geitemelk) en ze vonden het heerlijk! Cosmo en Ciara moesten nog een beetje wennen aan het nieuwe smaakje en struktuur en hebben uit mijn hand gegeten. Ches, Chloe en Caesar hadden geen hulp nodig, die moest ik eerder afremmen. Vandaag hebben ze vlees gegeten zonder de geitemelk, dit vonden ze nog lekkerder! Dit weekend veel puppybezoek gehad en het was weer heel gezellig en leuk om met de toekomstige baasjes kennis te maken. Chloe gaat in de toekomst bij Evelien en Lieven en hun 2 kinderen wonen en gaat dan voortaan Charlie heten, hele leuke en toffe naam! Ze zaten helemaal te stralen en waren verbaasd dat de puppies al zo groot zijn. 1 vd reutjes zal naar Barbara en Tom gaan en hun 3 dochters, ook zij vonden de puppies al zo groot. Tja dat groeit maar door, je kan ze haast zien groeien. Ze hebben al een ODH, Harry genaamd, en deze gaat dus een ondeugend speelkameraadje krijgen ;-) Gisteren laat in de middag zijn ze weer even buiten geweest en nu vonden ze het niet meer zo spannend, ze gingen lekker op onderzoek uit en daarna vielen ze tegen de muur in slaap.

28-05-2018:
Vandaag zijn de pups een paar keer naar buiten geweest en ze vinden het ondertussen superleuk om buiten rond te struinen. Vanochtend was het nog niet zo warm maar vanmiddag heb ik ze eerst maar allemaal met hun pootjes in het water gezet en vervolgens hadden ze een speelkwartiertje in de tuin en toen weer gauw naar binnen, daar was het toch iets koeler dan buiten. Vanavond begon het af te koelen en mochten ze weer even buiten spelen. Geregeld hoor je een ijselijke gil of een hoop gegrauw en gesnauw, ze zijn hun kaken en tandjes flink aan het gebruiken en moeten nog leren om dit niet al te hard te doen, want degene die op dat moment hard aan een oor wordt gesjord kan flink boos worden! Als het wat te heftig wordt tussen 2 van die kemphanen, duikt Bliss met haar snuit er tussen en dan is de ruzie ook meteen afgelopen, zo mooi om te zien.

Deel dit bericht via:
FaceBook  Twitter