Klik op een foto voor een vergroting. 

19-06-2018:
Vandaag zijn de (b)engeltjes 7 weken oud en vliegen ze week 8 in. Wat gaat de tijd toch snel voorbij, zeker als ik bedenk dat 3 schatjes a.s. zaterdag en zondag gaan uitvliegen...slik. Moet er eventjes niet aan denken. Maar ze zijn er wel aan toe. Het terras hebben ze zo onderhand wel gezien. Ze hebben nieuwe uitdagingen nodig en willen de buitenwereld ontdekken. Ik heb ze 1 voor 1 meegenomen aan een riempje in de tuin en voor op het laantje (eerst met Bliss en later op de dag alleen). Ze vonden het allemaal geweldig en deden het prima en protesteerden dan ook dat ze weer het terras op moesten. Daaraan kan je merken dat het tijd wordt om naar de nieuwe baasjes te verhuizen, zodat zij nieuwe dingen kunnen gaan ondernemen met ze. Gisteren heb ik nestcontrole van de vereniging DHCN gehad en mooie complimenten gekregen: ze vond de pups fantastisch! Enorme beren die erg enthousiast zijn die niet voor elkaar onder doen. Bliss vond ze er ook nog erg goed uitzien na de bevalling en het zogen van de pups. Toch fijn om te horen :-) Vandaag ook de 3e ontworming gegeven, nu met een pilletje van milbemax, dat ging in ieder geval een stuk gemakkelijker.

22-06-2018:
Zoals je op het filmpje kan zien, zijn ze de stofzuiger goed gewend. Als ik nu de stofzuiger uit de kast haal, komen ze allemaal aanrennen, zo van: ja daar heb je dat leuke speelgoed wat maar 1x per dag voor 5 minuten tevoorschijn gehaald wordt! Ze hebben gelukkig geen last gehad van de wormkuur en hadden ook geen wormen. Vandaag hebben ze weer platgeslagen kippennekken gekregen, dat vinden ze zo lekker, wild worden ze ervan, het gemalen vlees begon een beetje te vervelen. Het oortje van Caesar staat nu ook en van Ciara beide oortjes, zo mooi! Ze krijgt hierdoor zo'n pittig koppie, dat past precies bij haar. Daarnaast is het een superenthousiast en aanhankelijke, lieve pup met een tomeloze energie. Ze is net dat Duracell-konijntje, dat gaat maar door. Zaterdagochtend wordt ze opgehaald...Zondagochtend wordt Caesar opgehaald. Hij houdt nog steeds van slapen en is een heerlijk relaxte pup, je krijgt 'm niet snel gek en ook niet snel boos, lekker gemoedelijk dus, het is een lieverd. Net als de rest komt hij regelmatig bij me op schoot kruipen. Zondagmiddag vertrekt Cosmo, de Pietje Bell uit het nest. Altijd in voor stoutigheid en gekkigheid. Hij is bijna net zo actief als Ciara en die 2 kunnen het dan ook goed met elkaar vinden. Hij checkt graag of iets stuk kan...Ook hij wil wel op schoot, vooral als die al bezet is, dan springt hij er gewoon bovenop. Woensdag gaat Ches verhuizen. Zij vindt het erg leuk om de anderen uit te dagen en kent haar eigen krachten niet. Ze doet de anderen dan pijn en als die dan boos worden, gaat zij ze staan uitblaffen. Ze is ook enorm enthousiast en aanhankelijk. Als laatste gaat Chloe, pas 1 week later na Ches. De grootste en de zwaarste, haar hobby is nog steeds eten. Ondanks dat ze zo groot en sterk is, is ze niet overheersend, blijkbaar voelt ze dat ze dat niet nodig heeft. Ze heeft een gelijkmatig karakter en ook zij is erg aanhankelijk, ze ligt graag bij me op schoot. Bliss heeft een stel fantastische puppen op de wereld gezet en gaat de nieuwe baasjes heel blij maken met ze. Ze heeft het super gedaan en doet dat nog steeds. Ze vindt het alsmaar leuker en geniet erg van haar kinderen. Ze daagt ze uit om te spelen, dan weer met de bal of een flostouw of gewoon lekker stoeien. Ze is verzorgend, beschermend en opvoedend bezig geweest. Regelmatig heeft ze corrigerend op moeten treden, wat ook echt nodig was bij sommige puppen. En dat is heel belangrijk dat dat gebeurt want ze moeten accepteren dat ze gecorrigeerd worden. Als dat niet gebeurt, zullen ze dat later ook niet accepteren van hun nieuwe baasje. Bliss weet wel hoe het hoort. Ik ben ontzettend trots op Bliss, wat een topmoeder! Ze heeft het fantastisch gedaan!

23-06-2018:
Vandaag afscheid moeten nemen van Ciara's June. Dat afscheid nemen viel toch weer best zwaar. Na zo'n intensieve tijd die je met de pups doorbrengt bouw je een hele hechte band met de pups op en raak je toch aan ze gehecht. Ze hebben allemaal iets speciaals en hebben stuk voor stuk een plekje in mijn hart gekregen. Het zijn een beetje mijn kindjes geworden en om dan weer afscheid van ze te moeten nemen valt dan toch niet mee. Ook al weet ik dat ze het supergoed zullen krijgen bij hun nieuwe baasjes. Het is wel een hele geruststelling en wordt het loslaten toch ietsjes makkelijker. Ongeveer 2 uurtjes na vertrek te horen gekregen dat Ciara's June het heel goed doet. Ik kreeg een filmpje dat ze in de tuin aan het spelen was met hun bejaarde witte herder van 14, Sakun, en hun dochter Suzan en zoon Floris. Echt zo leuk om te zien, ik ben ook zo blij voor haar en haar nieuwe baasjes dat ze helemaal op haar plek is. Ze zal heel snel wennen en een fantastisch leventje krijgen bij hun. Het ga je goed lieve Ciara's June!!

25-06-2018:
Gisterenochtend afscheid genomen van Caesar Luke, onze easy going man. Hij gaat bij Barbara enTom en hun 3 dochters wonen. De kennismaking met Harry, hun 4-jarige ODH ging goed, Harry vindt het wel oke een nieuw gezinslid erbij. De nacht is gelukkig ook goed gegaan, hij heeft heerlijk geslapen en lijkt de bench wel oke te vinden. Ook overdag na het spelen slaapt hij daar lekker in. Heel veel geluk en plezier jullie allen met Caesar Luke! 's Middags zijn we naar huis (Santpoort) gereden met de roedel. Dit keer was het wel stressen voor Ches, Chloe en Cosmo. Ches en Cosmo moesten spugen, maar gingen wel na een half uurtje liggen slapen terwijl Chloe de hele rit wakker bleef. Later in de middag werd Cosmo opgehaald door Harry en Jose en hij gaat in de Velserbroek wonen, vlakbij ons. Heel leuk! Ook hij gaat het supergoed krijgen, wat hebben ze hier lang naar uitgekeken. Ook jullie heel veel geluk en plezier met jullie Chief Cosmo! Ook zijn nacht is goed verlopen, hij heeft geslapen als een roos, niet in de bench maar Harry was zo lief om op de bank te slapen bij Cosmo. Nou de nacht ging hier wel heel anders....De 2 dames waren het er helemaal niet mee eens dat ze om 23.30 in de bench gezet werden. Ze lagen in de kamer heerlijk te slapen en ik hoopte dat ze lekker verder zouden slapen in de bench...no way! Ze bleven piepen en jengelen tot 3.30! Ze sliepen een uurtje en pikten toen de draad weer op, wat een doordrammertjes zeg, vooral Ches, wat die in haar koppie heeft, dat zit niet ergens anders...Ze moesten en zouden eruit. Bliss liep af en toe langs om te kijken en dat hielp ook niet echt mee. Vandaag met ze een paar keer de straat op geweest, 10 minuutjes per keer, maar wat worden ze daar lekker moe van zeg. Al die nieuwe indrukken, auto's die voorbij kwamen, vonden ze niet eng (het geluid kenden ze al, van de CD), en keken ze na. Een paar buren tegengekomen en dat vonden Ches en Chloe maar wat leuk. We kwamen ook nog iemand tegen met een hond. Dat was toch wel spannend, ze gingen zitten en kijken, ik bleef staan praten met die persoon en toen werden ze toch wel nieuwsgierig en wilden wel even gaan ruiken aan die hond. Als je maar de tijd ervoor neemt dan neemt de nieuwsgierigheid vanzelf de overhand. Overal rustig mee kennis laten maken, zo min mogelijk mee bemoeien en dan komt het vanzelf wel goed.

Deel dit bericht via:
FaceBook  Twitter